‹‹ Tillbaka till Böcker och Nyheter

Å HERREGUD, MITT I SEMESTERN – en antologi

Lars-Erik Böttiger, Jörgen Nordenström

ISBN 91-89428-00-5, tryckår 1999, 228 sidor.

Ursprungligen publicerad av det nu nedlagda Karolinska Institutet University Press. Restexemplar säljs genom Nordic Medical Press, pris 225: – (inkl. 6 % moms) + porto 55: -.

Å herregud, mitt i semestern dessutom, Så bryter sjukdomen in mitt i livet. Alltid olämpligt. 41 författare från Sören Kirkegaard till Astrid Lindgren skildrar lidandet ur ett djupt mänskligt perspektiv. Det är första gången i Sverige som en antologi av den här typen lanseras för att fylla behovet av en annan dimension i utbildningen av läkare och vårdpersonal. Det här är Sveriges första antologi om lidande, sjukdom och vård. En handbok i empati, för den som vill lära sig lyssna och förstå.

Läkartidningen

”Det är stor litteratur som centrerar kring det som engagerar oss dagligen”.

Dagens Nyheter

”Det är en riktigt tankeväckande bok för oss alla som behöver perspektiv på tillvaron”.

Tidningen Vårdfokus

”Det är utmärkt att redaktörerna har tagit fasta på skönlitteraturens möjligheter och gett ut denna antologi som ett komplement till den medicinska litteratur som läkarstudenterna läser. Självklart är antologin lika användbar i andra vårdutbildningar. Och faktiskt gör urvalet av texter att vem som helst kan ha glädje av att läsa dem.”