‹‹ Tillbaka till Böcker och Nyheter

DEN ANDRA VERKLIGHETEN – en antologi

Lars-Erik Böttiger, Jörgen Nordenström

ISBN 91-7349-854-8, tryckår 2004

Ursprungligen publicerad av det nu nedlagda Karolinska Institutet University Press. Restexemplar säljs genom Nordic Medical Press, pris 225: – (inkl. 6 % moms) + porto 55: -.

Sjukdom – plötsligt dyker man ner i Den andra verkligheten. En värld öppnar sig som man inte trodde fanns eller i alla fall inte skulle drabba en själv. Boken är en fristående samling skönlitterära texter om sjukdom och vård, samtidigt som den är en fortsättning på den tidigare antologin Å herregud mitt i semestern (1999). Den riktar sig främst till medicinstuderande och andra inom vårdyrkena. Men i lika hög grad till färdiga läkare och till den allmänhet som vill berikas av vad skönlitteraturen har att lära ut om hur vi möter sjukdom och lidande.

Petra Nykvist, Lärarnas Tidning

”Det här är inte en bok som man sträckläser från början till slut, variationen är stor och texterna spänner över alla tänkbara stilar från klassiskt litterärt till vardagsspråkligt dokumenterande. Fast det fina med antologier är just att man kan välja att läsa här och där.  Boken är en påminnelse om att patienten alltid i första hand är en individ, huvudperson i sin egen berättelse. En som i sin sjukdom, smärta,utsatthet och död alltid är värd att betraktas som något mer än ett rutinärende.”